ATRAKTIVNO – EKSTREMNO

CHAMONIX (1050m), Francija

5 dni smučanja po smučiščih in izven smučišč (ski freeride)

TERMINI: januar in marec 2019

Pod najvišjim evropskim vrhom Mont Blancom (4807m) leži eno najstarejših svetovnih prestolnic za alpinizem in smučanje.

Chamonix – (v njegovi ponudbi ne manjkaCasinoja, ekstremnih diskotek in pubov).

V Chamonixu je možnost smučanja po urejenih progah, smučanje izven smučišč in turno smučanje. Turno smučanje se razlikuje od smučanja izven smučišč po tem, da se je potrebno tam, kjer ni žičnic, nekaj ur tudi vzpenjati.

Smučanje in ostale dejavnosti bodo izbrane glede na vremenske razmere in znanje smučanja udeležencev. Urejenih je preko 500 km smučarskih prog s sistemom preko 150 žičnic. Za nas bistveni tereni bodo AIGUILLE DU MIDI (3800m), LES GRANDS MONTENTS (3300m) in LE BREVENT (2300m).

Če bodo razmere dopuščale vodstvo najdaljšega spusta s smučmi (25km) v Evropi z A.Midija (3800 m) v Chamonix (1050 m) po Beli Dolini ValleeBlanche ledenika Mer de Glace.

V prostem času organizirano spuščanje z napihljivo blazino po snežni strmini (airboarding), pri nas že dolgo znan šport (od l. 1991), drugod en zadnjih hitov snežnih dejavnosti.

 

 


Program:

 • 1. dan
  Nedelja, odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Milana, preko Aoste, skozi montblanški tunel v Chamonix. Prihod v popoldanskih urah. Namestitev ter večerja.

 

 • 2. – 4. dan
  Ponedeljek – četrtek, začnemo z zajtrkom. Uvodoma smučanje po urejenih progah. Kasneje glede na vemenske razmere in znanje udeležencev obisk najlepši terenov. Smučanje z A. du Midija v Chamonix. Večerja.

 

 • 5. dan
  Petek zjutraj pričnemo z zajtrkom. Smučanje v Chamonixu ali po dogovoru na drugi strani montblanškega predora v Courmayeru. Zvečer odhod proti Ljubljani.

 

 • 6. dan
  Previden prihod v Ljubljano v soboto zjutraj.

CENA: 150 evrov

V ceno je vključeno:
– organizacija
– vodstvo
– skifreeride in airboarding

Doplačila:
– najem kombija ali avtodoma
prevoz s kombijem ali avtodomom (Ljubljana – Chamonix – Ljubljana) ter vsi prevozi, ki so potrebni tam
polpenzion – soba za 4 ali 6 oseb (tuš in wc v hodniku), – možnost tudi spanje na cenejših skupnih ležiščih (75 evrov) ali spanje v avtodomu in hrana po lastni izbiri
– žičnica

Ob prijavi plačate 150 evrov. Prevozne stroške plačate pred odhodom v Ljubljani.bivanja plačate prvi dan v Chamonixu. Žičnico plačujete sproti.

Ostali predvideni stroški so približno 500 evrov
(vsi prevozi 150 eu, 5x spanje po 20 evrov (100 evrov) ali PolPenzion 5x cca. 150 evrov, žičnica 200 evrov). Udeleženci plačajo vodniku stroške bivanja in žičnice!!

POMEMBNO:
MOŽNO JE TUDI KRAJŠE 2 ALI 3 DNEVNO BIVANJE V CHAMONIXU IN PREVOZ S KOMBIJEM ALI AVTODOMOM !!!