Kam na enodnevni izlet?

posted in: BLOG, Hribi | 0
enodnevni izlet
KAM NA ENODNEVNI IZLET? POGLEJ IDEJE!

Slovenija je prelepa dežela in resnično ne smemo imeti težav z idejo, kam na izlet. A zgodi se, da v preobilici dela nimamo časa raziskovati, kam naj se podamo. Kadar planiramo dopust za več dni, si običajno vzamemo več časa, a enodnevni izleti so pogosto prezrti. Idej za enodnevni izlet je veliko, če pa imamo radi hribe, se lahko odpravimo do kakšne lažje dostopne planinske koče, kar bodo zmogli tudi otroci in si tam privoščimo okusno enolončnico! 

Enodnevni izlet

V današnjem blogu vam bomo opisali idejo za enodnevni izlet, ki je primeren za družine z otroci, pogosto pa se za enodnevne izlete zanimajo tudi podjetja, ki iščejo ideje za izvedbo team buildinga.

Prav tako lahko to kratko razdaljo prehodijo starostniki in ljudje, ki so oslabeli po težji bolezni. Na te ljudi včasih kar pozabimo, posebej če izlete organizira turistična agencija. Čeprav današnji izlet ne zahteva vrhunske telesne pripravljenosti, moramo biti na vzpon vseeno malo pripravljeni.

Pomembno je, da naš imunski sistem ves čas krepimo, pa naj  bo to s primerno hrano, gibanjem ali pa z uživanjem prehranskih dopolnil. Za boljši imunski sistem lahko poskusimo uživati mineral msm, ki ima tudi  odličen vpliv na zdravje naše kože, las in nohtov. Če k vsemu temi dodamo še prelep izlet, potem smo naredili resnično nekaj dobrega za naše zdravje!

Pa poglejmo, kam se bomo podali danes! VABLJENI!

Ideja za enodnevni izlet – Koča  na Ljubelju

Ko se podamo enodnevni izlet do koče na Ljubelju, se z avtom zapeljemo po avtocesti v smeri Gorenjske. Avtocesto zapustimo pri odcepu Podtabor in pot nadaljujemo proti Tržiču in naprej na prelaz Ljubelj Na Ljubelju pri nekdanji carini parkiramo in na desni strani že opazimo tablo za peš pot po stari cesti na Ljubelj.

Na tabli je označeno, da bomo do koče na Ljubelju potrebovali 45 minut. Vzpon pričnemo na nadmorski višini 1058 metrov in se dvignemo za 312 metrov.

V zimskem času je serpetinasta pot primerna tudi za sankanje, česar se najbolj razveselijo naši najmlajši. Zato, če se na ta izlet odpravimo pozimi, vsekakor vzemimo s sabo sanke, če pa je veliko snega, se lahko nazaj v dolino spustimo tudi z airboardom ali z turnimi smučmi.

Pot nas nekaj časa vodi skozi gozd, kmalu pa se nam odpre prelep pogled v dolino in na bližnje hribe. Najlepši pogled je na Košutico in ves greben Košute, ki je najdaljši greben v Sloveniji. Nekaj časa se še vzpenjamo po serpetinah in po zadnjem ostrem ovinku v levo že vidimo kočo.

Pot je označena kot lahka in nezahtevna, a kljub temu po lažjem vzponu prispemo do koče na Ljubelju in to na višino kar 1370 metrov. Zaradi lahkega dostopa, je koča na takšni višini, dostopna skoraj vsem, ki drugače nimajo možnosti obiskati višje ležečih planinskih koč.

Sankanje Ljubelj – izredno adrenalinsko doživetje

Izleti v okolici Koče na Ljubelju

Koča na Ljubelju je izredno priljubljena izletniška koča. Obiskujejo jo tako iz Slovenske strani, kot iz Avstrijske. Osebje v koči je prijazno, kulinarična ponudba pa zadovolji še tako izbirčne pohodnike.

Cene so primerne in v primerjavi z podobnimi kočami niso pretirane.  (a) (b)

Od koče na Ljubelju se lahko podamo na izlet ali že kar vzpon, na naslednje hribe:

 • Košuta ali Veliki vrh                                                     3h
 • Košutica                                                                      3h
 • Ferlach Horn                                                               5h
 • Grintouz ali Lokovnikov Grintovec                               5h
 • Zeller Prapotnik ali Hajnžev Praprotnik                       2h 35min
 • Vrh Ljubeljščice                                                           2h 35min
 • Hajnževo sedlo                                                            2h
 • Planina Korošica                                                         1h 30min
 • Dom na zelenici                                                        1h 30min
 • Polna peč                                                                    1h 30min
 • Loiber Prapotnik ali Žerjavov Praprotnik                     1h 45min

Nekaj utrinkov na poti proti koči na Ljubelju

enodnevni izleti po sloveniji

nedeljski izlet

kam na izlet po sloveniji

Spletno stran smo izdelali s pomočjo nasvetov za digitalni marketing Matija Zajšek.com.