Kako se pripravimo za varno hojo v hribe?

posted in: BLOG, Hribi 0

Energijski kamni in kristali

VARNO V HRIBE! POGLEJ NASVETE ZA VARNO HOJO!

Vsi dobro vemo, da je zaščita v hribih in gorah izredno pomembna. Pred odhodom v hribe  moramo biti primerno psiho fizično pripravljeni in imeti primerno opremo. Ta je odvisna od tega, kam se odpravljamo in jo moramo vedno prilagajati.

Vsi vemo, da za zimske razmere potrebujemo dobro obutev,mogoče tudi dereze, cepin ali krplje.

Kako moramo biti pripravljeni za varno hojo v hribe?

Ko se odpravimo v hribe, moramo biti tudi fizično primerno pripravljeni. S sabo moramo imeti tudi dovolj tekočine in hrano, za ohranjanje energije, lahko si v termovko pripravimo krepko čisto juho ali zeliščni čaj. Kakovostna športna prehrana je nujno potrebna pri vsakem športnem udejstvovanju, pa naj bo to smučanje, tek ali hoja v hribe.

Amuleti za zaščito

A v današnjem članku bomo govorili o malce drugačni zaščiti, malo za šalo in malo za res! Ali verjamete da nas lahko kristali ščitijo pred nevarnostjo v gorah? Naši predniki so to vsekakor verjeli, saj so se energijski kamni in kristali stoletja tradicionalno nosili kot zaščitni amuleti.

Številne kulture po svetu že stoletja uporabljajo energijske kamne in kristale kot zaščito pred raznimi nevarnostmi. Zgodovina nam ponuja mnogo informacij, za kaj vse so se uporabljali zaščitni amuleti.

Vsekakor so med nami ljudje, ki verjamejo v čudežno moč kristalov in jih tudi redno uporabljajo. V nadaljevanju vam bomo predstavili kristale, ki se najpogosteje uporabljajo za zaščito. Seveda vemo, da nas nakit s kristali ne bo ščitil pred dejanskimi nevarnostmi narave, za to moramo skrbno poskrbeti sami!

A vseeno, dodatna energijska zaščita ne more škoditi, zato si oglejmo kako so naši predniki tradicionalno verjeli v moč kamnov.

Kakšna je razlika med amuletom in talismanom?

Amulet lahko imenujemo vsak predmet, ki nas domnevno zaščiti pred nevarnostjo, slabimi energijami in škodo. Amuleti imajo drugačen pomen kot talismani! Za talismane namreč verjamejo da prinašajo srečo in se ne toliko uporabljajo za zaščito, čeprav jih posamezniki uporabljajo tudi za zaščito. Amuleti se najpogosteje nosijo kot energijski nakit, kamor so vdelani kamni, kristali in dragulji, z namenom da odbijajo zlo in nevarnosti.

Beseda amulet izhaja iz latinske besede amuletum, ki v prevodu pomeni predmet, ki nas varuje pred težavami! Amulet v obliki kamnov ali kristalov, naj bi imel naravne magične lastnosti, medtem ko mora biti talisman šele posvečen, da dobi domnevno magično moč. Talismani so vedno namenjeni za točno določen razlog, medtem ko se amuleti uporabljajo bolj splošno, predvsem za preprečevanje nesreče, zla in za pritegnitev sreče.

Kristal ametist

Naši predniki so ametist tradicionalno uporabljali kot zaščito pred vdorom v osebno polje, uporabljali pa so ga tudi zdravilci, da se niso energijsko izčrpali. Ametist naj bi celil in čistil auro in odpiral kanale za višje energije, ki ustvarjajo zaščito pred vsem, kar nam lahko škoduje. Naši predniki so verjeli, da ametist blaži simptome stresa in varuje pred nočnimi morami.

energijski nakit

Kot energijski nakit so jih nosili vojščaki, lovci in popotniki, saj naj bi varoval pred nevihtami, udarom strele, točo, črno magijo in celo pred pijanostjo! Tudi v današnjem času je ametist cenjen kristal in je namenjen vsem, ki veliko potujejo ali hodijo na izlete v hribe in gore!

Tigrovo oko

Kristal tigrovo oko so naši predniki veliko uporabljali za zaščito, saj so verjeli, da jih varuje pred vdorom zlih duhov. V današnjem času se tigrovo oko uporablja za zaščito pred prometnimi nesrečami in za zaščito popotnikov.

Strokovnjaki za kristale, tigrovo oko priporočajo ljudem, ki jih je pogosto nerazumno strah, da se jim bo nekaj zgodilo, ali da nečesa ne bodo zmogli. Pogosto je amulet tigrovo oko spremljevalec ljudi, ki preživljajo težke čase in so v osebi stiski.

Kristal fluorit

Kristal fluorit so naši predniki uporabljali za zaščito na vseh višjih ravneh, v današnjem času pa je najbolj poznan za zaščito pred elektromagnetnim sevanjem. V različici rumene barve naj bi vplival na solarni pleksus in odpravlja težave, ki so povezane s to čakro. Namenjen je posameznikom, ki so nesamozavestni, hitre jeze ali negotovi vase.

vrste kristalov

Če imate občutek, da vam drugi ljudje želijo slabo in vam želijo kako škodovati, potem je pravi kristal za vas! Zaščitil vas bo pred uroki in črno magijo!

Kamena strela

Kamena strela je naše prednike varovala pred negativnimi energijami, z njim so okrepili avro in se zavarovali pred zunanjimi vplivi.

S kristalom kamena strela, se pogosto zavarujejo ljudje, ki močno zaznavajo energijo drugih ljudi in imajo občutek, da jim drugi ljudje želijo slabo.

Obsidian

Če ste si omislili energijski nakit, v katerem imate vdelan kristal obsidian, potem se verjetno želite zaščiti pred negativnimi energijami in slabimi vplivi iz okolja. Pripisujejo mu ugoden vpliv na imunski sitem in obrambo fizičnega telesa. Priporočajo ga ljudem, ki so v stresu ali pod hudimi pritiski.

Besedilo v članku energijski kamni in kristali: